ocd

שאלה:

בס״ד
שלום רב יש לי ocd ובזמן האחרון בעבודה אני עסוק הרבה בעניין של גזל אתמול אני לא בטוח כל כך אבל יכול להיות שהבאתי מכה למשלוח ואולי זה התעקם ממש בקטנה שאלתי את הבוס שלי אם זה בסדר והוא אמר שכן אבל לא בטוח שהראיתי לו את המקום הנכון ואם יש טעות ויחזירו אז אולי יחייבו בחמישים שקל את מי שבדק וזה קורה לי הרבה מחשבות בקשר לזה או בקשר לדברים אחרים ואני לא יודע מה לעשות כי אני גם לא רוצה לשגע אנשים עכשיו על כל דבר קטן

תשובה:

שלום ידידי, ראשית חייבים לטפל היטב היטב בבעיה, כדי שלא תתעצם עוד ולא תסבול לחינם. יש היום כלי עזר לבעיה זו.

ולעצם שאלתך, אתה צריך לעבוד נורמלי רגיל כמו שאנשים סביבך עובדים ומעבר לכך לא לשאול כלום ולא לעסוק בכלום. שכנעתי אותך, בטוח שלא… אבל גם ידיעת הדבר עוזרת, אבל רוגע תקבל רק ככל שתתרגל כך לנהוג תוך התייעצות עם איש מקצוע.

בשורות טובות.