תלונה על נהג חברת תחבורה

שאלה:

חיכיתי בתחנת אוטובוס לאוטובוס בין עירוני שיקח אותי מהעיר בה שהיתי, לעירי.
חיכיתי בשעה שהיה אמור להגיע האוטובוס האחרון, כשהוא הגיע הוא היה מלא ולא עצר בתחנה, אנשים נוספים שפגשתי אח"כ אמרו לי שחיכו בתחנה קודמת וגם בה הוא לא עצר.
ע"פ חוק חברות התחבורה נדרשות לשלוח אוטובוסים נוספים עד שלא ישארו נוסעים בתחנה.
שאלתי היא האם מותר צריך להתלונן ע"כ לחברה משרד התחבורה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

החברה חייבת לספק שרות הולם לפי הכללים שקבעו להם, וע"ד כן הם קיבלו את הזכיון לשרת את הציבור. ולכן מותר להתלונן על החברה במשרד התחבורה, וכן להתלונן על הנהג בחברה, כדי שהם יעמדו בתנאים שהקציבו להם ויתנו שרות הולם לציבור.

בהצלחה.