כשרות גביעי קריסטל

שאלה:

היה מונח בבית כנסת [המתפללים חלקם חרדים וחלקם שומרי שבת…] גביעי קריסטל יפים, הגבאי אמר לי שמאן דהוא הניחם ואפשר לקחתם.
אין לי שמץ של מושג מי היה הבעלים המקורי של הגביעים חלקן ודאי היו בשימוש.
מה דינם של הגביעים (מלבד טבילתם מספק)? האם עלי לחשוש לבליעת איסור (ויסקי חמץ, יין של מחלל שבת)?
כמו כן – האם ניתן להשתמש בהם בפסח?
אשמח למענה מפורט
תודה רבה!

תשובה:

משקה קר אינו בולע [רק אם היה כבוש 24 שעות, לא סביר], וכיון שאלו כוסיות שלא רגילים להשתמש בהם חם, אין חשש מלבד ענין הטבילה.

יום נעים.