לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בלעך/פלטה ביום חול

שאלה:

האם יש דעה לאסור בישול על גבי בלעך/פלטה באמצע השבוע כי זה מוריד את הרעיון של זה ככיסוי שמראה דעתו שזה כאש לכל דבר לגביו?
תודה רבה

תשובה:

אינני מכיר דעה כזו, הרי ברור שגם ביום חול זה לא יהיה בישול שגרתי אלא חד פעמי דוקא כדי ליצור בישל על אש נמוכה מאוד וכדומה, ועדיין זה לא דרך בישול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן, זו לא דרך בישול,ואני לגמרי מסכים שאין דרך לבשל בפלאטה (ואם מישהו עושה כן זה חריג), וזו הסיבה שחלק מהפוסקים סוברים שאין מחזה כמבשל בפלאטה ומותר בשבת להניח לדעתם קדירה (מאכל יבש) ישירות על הפלאטה.

  2. אין ויכוח שזו לא דרך, אלא שרבים אומרים שזה שמחממים שם לח שנצטנן זה מספיק בשביל להיות כלול באיסור, לכל הפחות מדין לא פלוג כזה, ועל זה נסוב הדיון. עכ"פ מה לנו להביע דעה בדבר שכבר דשו בו כל גדולי הפוסקים… מה זה מוסיף….