עטיפת רימונים על העץ בשמיטה

שאלה:

עכשיו סיוון תשפ"ב שנת שמיטה – לגבי עץ רימונים בחצר, שהתחיל לתת פירות קטנים בימים אלה:
על מנת שהפירות שעל העץ ישרדו ולא יתקלקלו מחמת חרקים (סוג של מזיק שנכנס לרימונים דרך הפרח ופוגע בכולם), צריך כבר בשלב מוקדם של התחלת גדילת הפרי, לעטוף כל פרי בפני עצמו בשקית-רשת מאד צפופה, שמונעת מהמזיק להגיע לפרי הרימון. השקית רחבה מאד והפרי גדל בתוכה בבטחה. האם מותר לשים שקיות כאלה עכשיו בשנת השמיטה ?
יש לציין שאם לא שמים את השקיות, סביר מאד שמתוך עשרות רבות של פירות ישארו אולי פירות בודדים, אם בכלל, לאכילה.

תשובה:

כיון שהפעולה נדרשת להצלה מהיזק סביר מאוד ולא להשבחה, זה ככל אותן פעולות דרבנן שהותרו באופן כזה של "לאברויי" ולא לאוקמי".

בהצלחה

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מבדיקה שעשיתי, מסתבר שהנזק הוא לא לכל הפירות, אלא לחצי מהפירות. כלומר ללא השקיות יתקלקל חצי מפירות העץ. האם זה משנה את הדין ?
    בתודה מראש