מוכר המסופק האם נתן סחורה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
מכרתי כרטיסי מפעל הפיס ללקוחה היא שילמה על ארבע ולאחר כמה דקות טענה שיש בידה רק שלושה, לא מצאנו בבירור את הכרטיס הרביעי והסתפקתי האם כבר גירדה אותו וזרקה או שקיבלה רק שלושה, אני טוענת שנתתי לה ארבע אך לא זוכרת בבירור ברגע שנתתי לה היא לא בדקה ולא התלוננה
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם הלקוחה עדיין בחנות וטוענת בבירור שלא קיבלה ארבעה כרטיסים והמוכרת לא יודעת בבירור כמה כרטיסים נתנה, חייבת המוכרת לתת כרטיס רביעי. ואם המוכרת טוענת בבירור שנתנה כרטיס רביעי פטורה.

אם הלקוחה יצאה מהחנות ואחר כמה דקות חוזרת ואומרת שקיבלה רק שלושה כרטיסים והמוכרת מסתפקת – פטורה מלתת כרטיס רביעי.

בהצלחה.

מקורות:

כתב השו"ע סימן עה סעיפים ט-י תובע את חברו והנתבע אומר איני יודע את נתחייבתי פטור. ואם מודה שהיה חייב ואומר איני יודע אם פרעתי – חייב לשלם. וכתב התומים שבמקח שנעשה בין שניים וחוזר אח"כ הקונה ותובע שלא קיבל והמוכר מסתפק, הרי זה איני יודע אם נתחייבתי, כיון שבשעת המקח המקח נעשה כדין אלא שאח"כ חוזר וטוען שלא קיבל מספיק, והרי זה כטענה חדשה ודינו כאיני יודע אם נתחייבתי.