לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לימוד אמירת/הגיית שמות-השם-יתברך

שאלה:

2 שאלות:

1] האם כאשר ניתן ללמד הגיית שמות-השם-יתברך באמצעות פסוק/ים-שלם/ים-מהתנ"ך,
-ראוי להשתדל לנסות ללמד כך,
-על פני אמירת/הגיית שמות-השם-יתברך
כחלק מברכות-עם-שם-ומלכות,
-שאינן-נצרכות-באמת
מעבר לצורך-בלימוד ?

2] האם בדורנו כאשר ניתן לקנות מכשיר-הקלטה
[.שנמצא גם בתוך
כל טלפון-חכם.],
ולהכין מראש-הקלטות-לימוד בנושא: "כיצד נכון לקרוא/להגות
את נוסח-הברכות
עם שם-ומלכות",
-זה עדיף באופן משמעותי מאשר לימוד בלי מכשיר-כזה, משום שזה ממעט הזכרות
שם-השם-יתברך
שאינן-לצורך-אמיתי
-שאינו-לימודי-בלבד ?
זה-כן-נכון
-שבאמת צריך ללמוד את הברכות,
-אבל לצורך העניין
אני לא קורא לברכות כאלו ברכות עם "צורך-אמיתי"
שכן בלי הצורך ללמד את גם את אמירת/הגיית שמות-השם-יתברך
-לא היה כל-רצון לברך אותן באותן-הנסיבות.

תודה,

תשובה:

את סוף דבריך לא הבנתי. גם ריבוי המקפים המיותרים מקשה מאוד על הקריאה וחבל…

אני מניח שאתה שואל לגבי לימוד ברכות לילדים שיש ללמדם גם אמירת שם ה' כמו שהביא המשנה ברורה בסימן רטו ס"ק טז, אינני חושב שיעזור ללמד פסוק, אין להם בעיה להבין איך אומרים שם ה', זה כל אחד יודע, הם לא יודעים מה מברכים על מה וכיצד ומה הנוסח, אם היה עוזר אדרבה, אבל לא יעזור…

אין צורך להקליט, מותר ללמד.