טעות ואבידת הגוי

שאלה:

אני מזמין מוצרים מאתר של גויים בחו״ל , המוצרים אינם מגיעים אליי אלא למחסן והבעלים שם משלם לי על המוצר ביחד עם שכר טירחה.
קרה בזמן האחרון שעל מוצרים מסוימים היה כתוב לי באתר – שהמוצר ״כנראה נאבד בדרך״ ואני יכול לבקש החזר כספי עליו.
בפועל המוצרים הגיעו (לפעמים באמת באיחור של כמה ימים…)
האם מותר לי לבקש החזר כספי על המוצרים האלו כמו שהם מציעים באתר? בפועל הם טעו מעצמם הגויים, אין חשש חילול השם, ואני לא משתמש במוצר הזה בכלל, אלא רק קיבלתי עליו תשלום מהמחסן שאני שולח אליו את המוצרים

תשובה:

שלום וברכה,

אם הם שולחים לך את הכסף בחזרה, מותר לך לקחת את הכסף ואינך צריך להחזיר כדין טעות הגוי שמותרת. אבל אסור לך לומר להם שאתה רוצה החזר כספי אחרי שהמוצר הגיע לידך, כיון שאתה מטעה את הגוי ואסור להטעות את הגוי.

בהצלחה.

מקורות:

הרמ"א בהגהותיו סימן שמח ס"ב הביא ב' שיטות אם מותר להטעות את הגוי. והפוסקים נקטו שאם טעה מעצמו מותר ואסור להטעותו.