התרת נדר שנדרתי

שאלה:

נדרתי נדר לפני מספר חודשים במצב מצוקה שבמידה ויקרה דבר X, לא אפגש עם פלונית לעולם.
מה שביקשתי התממש, אך נוצר מצב בו יש קושי גדול לעמוד בנדר. האם זה נחשב נדר? והאם זה משהו שניתן להתיר בכלל בהתחשב בנסיבות?

תשובה:

זה נדר גמור. תפנה לרב בית הכנסת המקומי שישוחח איתך על הנדר מה היתה סיבתו ומדוע יש ורך להתירו, ויבדוק אם ניתן למצוא לזה פתח ראוי להתרה. להבא יש לדעת שלעולם אבל לעולם לא נודרים! נדר זה דבר חמור מאוד וזה לא משחק.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא ידעתי את חומרת המעשה, וראיתי בזה אופציה יחידה עקב המצוקה שחשתי באותם רגעים.
    אני לא מכיר רב או מישהו שמבין שיתיר לי את זה, האם יש דרך נוספת?