החזר נסיעות לסטודנט

שאלה:

אני מקבלת החזר נסיעות מהמעביד. יש לי חופשי חודשי עם הנחה לסטודנט של 50 אחוז. האם אני צריכה לדווח למעביד על המחיר הרגיל וההטבה היא עבורי או שמא לדווח על המחיר לאחר ההנחה. תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר יש לך הנחה של סטודנט הרי שההוצאות שלך הם פחותות ולכן עלייך לדווח לפי המחיר אחרי הנחה, ולא לפי המחיר המלא.

בהצלחה.

מקורות:

הבאנו כאן בכמה תשובות שעובד שהלך ברגל או שנסע בטרמפ' זכאי לדמי נסיעות מלאים למרות שבפועל לא הוציא. אולם כל זה דווקא שהיה לו הטבה אישית שעל זה נפסק להלכה שיכול לקחת את ההטבה לעצמו, כמו שהוכחנו מהפוסקים. אולם במקרה הנ"ל שההטבה היא לא אישית אלא לכלל האוכלוסייה שעומדים בתנאים של סטודנט או נוסע וותיק, שבמקרה כזה הוצאות הנסיעה הם פחותות והמעביד צריך לשלם לפי המחיר שאחרי ההטבה.

והביאור בזה שהטבה היא אישית הרי שהחיוב של המעביד הוא בתשלום מלא וההטבה שייכת לעובד. אבל הטבה כללית פירושה שההוצאות הם אחרות לגמרי ואין למעביד חיוב לשלם תשלום מלא.