דיוק במילות התפילה שלא ישמע להיפך

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אדם שהתפלל על משהו, ובכוונתו היה דבר מסוים, אך כאשר ביטא במילים יצא לו הפך מה שהתכוון לבקש. האם התפילה עולה לפי מה שהתכוון לומר או לפי מה שהוציא במילים ?

תשובה:

לכתחילה יש לדקדק במילים, אבל ככלל העיקר הוא כוונת הלב לגמרי. קצת יותר יש לדקדק בזה בימים הנוראים, ראש השנה ויום הכיפורים ועשרת ימי תשובה משום שהם ימי דין. כמובן לא בלחץ, איש לא מחפש אותך מעבר לפינה, רק להשתדל טיפה לשים לב למה שאומרים. בדרך כלל זו סתם חרדה מיותרת…

מקורות:

משנה ברורה סימן תקפב ס"ק טז:

לחיים יאמר בשב"א תחת הלמ"ד ולא יאמר בפת"ח דלא לישתמע לאחיים לומר לא חיים ובימים האלו שהם ימי דין צריך לדקדק ולפרט היטב תפלתו אבל בשאר ימות השנה אנו אומרים והעמידנו מלכנו לחיים בפת"ח תחת הלמ"ד ואין אנו חוששין לפי שאחר כונת הלב הן הדברים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב!
    ואם לא מדובר שטעיתי בהגייה של המילה אלא ממש יצא לי מילה אחרת שגרמה לתפילה להשמע ההפך הגמור ממה שבאתי לבקש ואף קללה שלא נדע.

  2. זה בסדר גמור, אני חושב שהבורא הוא טוב ומטיב ולא מחפש אותנו בפינה, לחץ וחרדות זה דבר שלילי מייאש ומעייף והוא עצת היצר.