פרווה שנעשה בכלי חלבי לאוכלו אחרי בשר

שאלה:

שלום
יש לי מחבת שהכנתי בה פנקייק חלבי. בפעם האחרונה השתמשתי בה לפני כ3 שנים.
אם אכין במחבת הזאת פנקייק פרווה אפשר יהיה לאכול אותם אחרי ארוחה בשרית?
תודה

תשובה:

אין כל בעיה לאכול מאכל פרווה שהתבשל בכל בשרי, לאחר ארוחה חלבית ולהיפך. לגבי אכילה יחד באותה ארוחה, אם מדובר בכלי בן יומו, כלומר שבתוך 24 שעות האחרונות התבשל בו בשר אין לאכול יחד עם חלב, לבני אשכנז הוא אסיור גמור ולבני ספרד יש להמנע לכתחילה, בדיעבד שעשו שלא בכוונה לאוכלו אז מותר לאכול יחד. ואם אינו בן יומו, לבני ספרד מותר גם לכתחילה, כמו בדוגמא שלך, כלומר אפילו יחד עם בשר ממש, ולבני אשכנז אין לעשות כך לכתחילה.