נוסח הטבת חלום בברכת כהנים

שאלה:

בוקר אור לכבוד תורתכם,

אשמח להכוונה כיצד לנהוג כראוי באמירת נוסח הטבת חלום בברכת הכהנים.

למעשה שאלתי מבררת:
– האם זה תקין לפסוח על עניית שניים עד שלושת ה-אמן, ובתוך כך גם את ה-ברוך הוא וברוך שמו, במהלך קריאת הנוסח?

– כמוכן אני מאוד משתדל שלא להזכיר את בלעם הרשע בשלב שבו הציבור עצמו עונה ברוך הוא וברוך…, האם צריכה להיות לי הקפדה הזו על כך?

מראש תודה רבה לכם
ויאיר אליהו הנביא חלומות פז לכל בית ישראל.

תשובה:

אפשר לומר את הריבונו של עולם ותוך כדי אמירתו לענות אמן, אין לדלג עניית אמנים, ברוך הוא וברוך שמו אפשר לדלג.

שיתקבלו התפילות.