מי מהשכנים בבניין צריך לשלם על סתימה בביוב?

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני גר בבניין שבו יש 11 דיירים, 5 במערב ו-6 במזרח (ואני אחד מתוך השישה במזרח).
הביוב של הבניין מתחלק לחצי מזרחי וחצי מערבי.
כל כמה שבועות (שבועיים שלושה גג) יש סתימה בביוב המערבי, הודענו לאנשים שיפסיקו לזרוק מגבונים לאסלה וזה לא עוזר.
מה ההלכה בנידון? האם הועד בית צריך לשלם על בעיות חוזרות ונישנות בגלל דיירים בעייתיים כאלו? או שרק החלק הבעייתי בבניין צריך לשלם על זה? (מילא זה היה קורה פעם פעמיים, אבל זה כל הזמן).
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

כנהוג היום שכל עלי הרכוש המשותף משתתפים ברכוש המשותף – גם השכנים שאינם משתמשים בו. ולכן סתימה שנעשתה בצינור משותף חייבים כל השכנים להשתתף בתיקון הצינור – גם השכנים שגרים בצד השני של הבניין. במקרה שלכם שיש בעיות חוזרות ונשנות יש אפשרות לחלק את הרכוש המשותף, והשכנים שגרים בצד השני של הבניין שאין להם קשר לצינור הראשי יכולים לדרוש חלוקת השותפות ושכל צד ידאג לחלק שלו. ואז השכנים שבצד השני לא יהיו חייבים להשתתף מכאן והילך בתיקון הסתימות.

בהצלחה.