השבת אבדה

שאלה:

מצאתי כסף במכשיר כספומט עמדתי כרבע שעה בארך ואף אחד לא הגיע, המקום הוא ברשות הרבים במקום שרוב האנשים {בני ברק} ליד הרב פנחס ראובן של הספרים מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

המאבד זכה בכסף מיד במשיכת הכסף, אפילו שהכסף לא הגיע לידו, כיון שבפעולה שלו הכסף נמשך והגיע לכספומט, ויש כאן קניין משיכה. ולכן צריך להשיב את הכסף למאבד ולא לבנק. המקום שבו נשכח הכסף הרי זה סימן, וכן הסכום של הכסף נחשב לסימן. ולכן יש לתלות מודעה סמוך לכספומט ולכתוב שנמצא כסף ולא לספר שנמצא בתוך המכשיר, ולהחזיר למאבד על פי סימנים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה הרב . {שמתי שלט זה היה בבוקר אף אחד לא יתקשר } עם אדם לא יתקשר . וגם החברה אמרה שלא ניתן לעשות דבר . עם אני אמור לעשות עם הכסף זה 200 שח . תודה וסליחה רבה

  2. אם לא יבואו לדרוש את הכסף, ניתן לרשום בפנקס שמור את הסכום כסף ואת התאריך שנמצא הכסף, ואז תוכל להשתמש בכסף לעצמך, והיה אם יבוא בעתיד המאבד תצטרך לשלם לו