הפסק ביום הרביעי במקום בחמישי – שעת הדחק

שאלה:

אשה אשכנזיה בגלל אונס גדול היא לא יכולה לטבול בלילה של יום השביעי. האם היא יכולה לעשות הפסק טהרה ביום רביעי מראייתה (לא שמשה עם בעלה מעל 5 ימים אז אין חשש פולטת) ולטבול בלילה של יום השביעי (שזה יוצא יום לפני) ולא לשמש עם בעלה עד למחרת? ( ע"פ האגרות משה יו"ד ח' ד י"ז כ"ב)

תשובה:

אינני רואה סיבה להקל, שתדחה טבילתה יום אחד מדעת שניהם ותטבול ביום השמיני. בפוסקים הובא להקל רק כאשר יש חשש שאינה יכולה להתעבר כי הביוץ מקדים אצלה תמיד, או שהבעל בא ממקום רחוק והולך מיד כמו שמצוי בקאנטרי בארה"ב בימי הקיץ, וגם בזה התיר האגרות משה רק במקרה חד פעמי. או כדי שלא להרחיק חפיפה מטבילה ביום טוב שאחרי שבת, שזה צורך הלכתי. אמנם, אם הם זוג צעיר מאוד ויש להם צער רב מכך ושעת הדחק ובאמת אי אפשר לטבול ביום השביעי, יש לסמוך להקל אם לא שימשה, אבל לא קודם ארבעה ימים.