אכילת בשר במסיבה ביום הטבילה

שאלה:

ביום שבו אני צריכה לטבול יש אירוע בעבודה וכולם הולכים לאוכל במסעדה בשרית.
האם מותר לאכול בשרי? נראה לי שיהיה מוזר אם אני לא אוכל בשרי.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

המנהג שלא אוכלים אלא בסעודת מצוה, ואף בזה יש מחלוקת מה נקרא סעודת מצוה, הפוסקים דנו לגבי פדיון הבן ועוד. ובספר בדי השולחן (סי' קצח סעיף כד ביאורים ד"ה מנהג) כתב, שאפילו אשה שמתארחת אצל אחרים וחוששת שאם לא תאכל ידעו ויבינו כולם שהיא הולכת לטבול היום, אין בכך כדי להתיר אכילת בשר, כי לא בהכרח יבינו מה הסיבה, ואין בזה חוסר צניעות, אף שיש כאן סוג קטן של אי נעימות. קורה שאנשים לא רוצים בשר דוקא.

יום נעים.