אכילה קודם התפילה

שאלה:

שלום כבוד הרב
1. עפ"י סימן פג הנטילת ידים שיש לי בבית היא פחות מ 4 אמות מדלת השירותים ואנו נוהגים כך ליטול ולברך כמובן אין ריח ,האם נכון כך לעשות.
2. עפ"י סימן פט סעיף ג ביה"ל ,"וכן אוכלין ומשקין"..שם כתב שעדיף להתפלל בבית יחיד ואז לאכול מלבוא לבית הכנסת ולאכול קודם ,שאלתי היא אם כן מה נעשה עם ההלכה בסעיף ד שמותר לצמא ולרעב לאכול לפני תפילה האם לא מדובר בתפילה בציבור. ואם כן סותר את הביה"ל קצת

תודה לכבודו

תשובה:

1. לא הבנתי.

2. הכוונה לפי הביאור הלכה, שגם ביחידות אינו יכול להתפלל בלא שיאכל קודם.