אזכרה בשנה מעוברת

שאלה:

שלום
אבא נפטר בתאריך כח בתשרי תשפב. מתי האזכרה של 11 חודש? 12 חודש? אנו בשנה מעוברת, האם גם ב 13?
נוהגים כספרדים. תודה

תשובה:

שלום וברכה

לבני אשכנז עיקר האזכרה היא ביום הפטירה – ב13 חודש, אף שהמהדר לבוא לקבר גם ב12 חודש הרי זה משובח. לבני ספרד העיקר הוא ב12 חודש, כ"ח באלול תשפ"ב, אלא שהמהדר לבוא גם ב13 חודש הרי זה משובח. כך כתב בשו"ת רב פעלים ח"ד סי' מא.

יש קהילות, בעיקר מקרב יוצאי צפון אפריקה, שעולים לקבר גם ב11 חודש, אין לזה מקור ברור, אבל מי שכך מנהג יעשה כך, אבל לא במקום ה12 חודש שהוא העיקר אצל הספרדים.

בשורות טובות.