עמידה בקבלת שבת

שאלה:

שלום רב, באיזה קטעים צריך לעמוד בקבלת שבת? האם רק במזמור לדוד ולכה דודי, או האם צריך לעמוד גם במזמור שיר ליום השבת ובה' מלך גאות לבש?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בס' תיקוני שבת [נדפס שע"ג] הובא שיש לעמוד בלכה דודי, אמנם מנהג רוב הקהילות שלא לעמוד אלא בבואי בשלום שמסתובבים למערב. במזמור לדוד יש לעמוד כמובא בספר שער הכוונות, לגבי מזמור שיר ליום השבת, אכן הובא בחיד"א בס' מורה באצבע סי' ד אות קמא שיש לאומרו מעומד, וראה כף החיים לגר"ח פלאג'י סי' כח אות ד שתמה מאוד על המקילים בזה שאומרים מיושב.