חופשות מחלה ודמי חופשה

שאלה:

לרב שלום
אני עובדת בבית ספר פרטי על בסיס שעתי אחרי חודשיים חליתי וראיתי שהם לא צוברים לי ימי מחלה או ימי חופשה, באותו חודש לא הגשתי את שעות העבודה ולא את אישורי המחלה אך הם בטעות הביאו לי כתשלום של חודש מלא, כשאסיים לעבוד אצלהם לא אקבל החזר של ימי חופשה האם כדאי שאקח לעצמי את ההפרש (הטעות) של סכום זה (אחשב בעצמי ימי מחלה – גם אם לא הגשתי- ע"פ חוק מי שלא מגיש לא זכאי לקבל) או שאחשב החזר של ימי חופשה ולא אחזיר להם
או שעדיף לנהוג בישרות ולהראות להם את הטעות .

תשובה:

שלום וברכה,

במקרה הנוכחי שהם כבר שילמו אין צורך להראות להם את הטעות ולדרוש ימי מחלה – אין צורך להראות טעות ולתבוע את הטעות. ומאחר שלמעשה קיבלת את המשכורת שמגיע לך, אין צורך ליידע על כך.

בהצלחה.