לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הוספת מים קרים לחמים בשבת/עירוי על מוצק

שאלה:

שלום, האם מותר להוסיף מים קרים למים חמים בכלי שני בשבת כמו שמותר להוסיף חלב קר לקפה חם שנמצא בכלי שני?

אם אני רוצה לחמם מאכל בשבת על עירוי מים חמים עליו/ לשים אותו בתוך כלי עם מים חמים מה הכללים בכך? מאיזה כלי (ראשון שני שלישי) צריכים להיות המים? אילו מאכלים מותר לחמם?

אשמח לעזרתכם.

תשובה:

שלום וברכה

מותר להוסיף מים חמים לתה או לקפה, כיון שמים אינם נחשבים קלי הבישול שיהיו מתבשלים גם בכלי שני.

לגבי חימום מאכלים אכן הדבר תלוי מאוד בסוג המאכל, לקבוע האם הוא מקלי הבישול או לא [ואם בכלל מדובר בדבר שיש בו איסור בישול או לא… בדבר לח יש בישול אחר בישול, בדבר יבש לא, בדבר אפוי למנהג בני אשכנז יש בישול אחרי אפייה ולכן אין לשים לחם בכלי שני וכו'] הפרטים בענין זה רבים מאוד וקשה להקיף את הנושא הזה כאן בצורה מספקת. די לנו אם נכתוב, שיש דברים שאינם מתבשלים אלא בכלי ראשון, יש שמתבשלים גם בכלי שני, ויש שמתבשלים אף בעירוי מכלי שני, כמו שהובא בשולחן רוך בסימן שיח סעי' ד לגבי קוליס האיספנין סוג של דג מלוח..רות: