האם מותר להתקין מכשיר מתח אם כתוצאה מכך ישתמשו בו בשבת

שאלה:

מכשיר כושר מסוג מתח המחובר מקורת הדלת האחת לשניה (בשטח של המזוזות אך כמובן לא נוגע בקלף ובית המזוזה)
אך דרך תפעולו שמדי כמה פעמים, ואולי אפילו בכל פעם שמשתמשים בו, מהדקים את חיבורו משני הצדדים (מהדקים על ידי טבעות מתכת שדרך הידוקן לקורות כמו פקק בקבוק שתייה כשסוגרים אותו בסיבוב)

אם אחבר את המתח לקורות, אז כאשר אחיי יגיעו לבקר בשבת, סביר שהם ישתמשו, ואולי ישחקו עם הבנות שלהם באמצעות זה.

– האם צריך לומר להם שאני לא מעוניין שישתמשו בשבת? (כמובן גם אסביר למה).
– אם יש לי אופצית חיבור שלא מצריכה את ההידוקים האמורים – אני מחויב לבחור באופציה כדי שאחיי לא יהדקו בשבת?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהמכשיר אינו מיועד דוקא לשבת, ואינו מיועד שתמיד יהדקו את החיבור, אין עליך חיוב למנוע כל אפשרות עתידית של חילול שבת. הרי באותה מידה יכול היית לשאול אם מותר לקנות קומקום חשמלי לבית שיש סבירות שיםעילו וכו' ואין לדבר סוף…: