בת זוג שלי התגיירה כאשר היתה קטנה – האם זה תופס?

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני מגיע ממשפחה יחסית דתית שומרי שבת ומוסרת.

ברוך ה׳ בשנתיים האחרונות התחלתי להתחזק בתורה ושיעורים קבועים במהלך השבוע, אחרי הרבה שנים שהייתי באוויר.
והיום אני רואה את עצמי מקים בית יהודי כהלכה.

אני בזוגיות של שנה עם אישה שהיא מאומצת להורים יהודים. היא עברה גיור בגיל שבועיים טבלו אותה במקווה והיא קיבלה חתומת וכומבן אישורים מהרבנות
הכל טוב ויפה אבל כל הזמן הזה אני בשנה מרגיש מועקה שאולי אם אני אתחתן איתה הילדים שלי לא יהיו יהודיים ת
ולמה אני שואל
כי אני לא יודע את החוקים ההלכתיים בגיורת מה היא צריכה לעשות בכדי לשמר את היהדות שלה
וכרגע אני עשיתי סטופ ועצרתי את זה
אני רוצה לומר לך את המחויבות שלה כגיורת מה מוטל עליה ולהסביר לה

אני מאד אשמח לתשובה מנומקת כי אני לא רוצה לקטוע את השרשרת של אברהם וזה מאד חשוב לי היהדות

תשובה:

שלום רב,

ראשית ברצוני להביע את הערכתי על כך שאינך מסתפק רק בניידות מסודרים על יהדותה וממילא על יהדותם של ילדך בעתיד אלא רצונך ביהדות של אמת ומכאן באה השאלה שלך.

למען האמת זה מאד תלוי באופי המשפחתי של הבחורה שהיא באה ממנו. כלומר, הוריה המאמצים הם שומרי מצוות? שלחו אותה למוסדות דתיים? אם התשובה היא חיובית אין כל חשש באיכות ובאמיתות הגיור שנערך לה בהיותה קטנה. אולם אם התשובה היא שלילית למעשה תוקף הגיור שלה נתון למחלוקת הפוסקים. יש הסוברים שכאשר ביה"ד עורך גיור לקטין שזה תקף משום שזה זכות עבורו. לכן כאשר הסיכוי הסביר הוא שכאשר יגדל לא ישמור מצוות לדעה זו לא ברור כלל שזה זכות עבורו שיעשו לו גיור וממילא לדעה זו הגיור לא תפס. אולם יש אומרים שבכל מקרה זה זכות עבור הקטן והגיור תופס גם במקרה כזה. לכן, כאשר הסיטואציה בשעת הגיור היה כזה שההורים לא התכוונו שהילד יגדל כשומר מצוות לא ברור אם הגיור תפס.