שאלה:
חלק טורט (פרווה) של עוגת גבינה נאפה בתנור בשרי (אחכ זה היה לשכבות של עוגבת גבינה ללא אפיה)
האם מותר לאכול?
שואלת אחרי המעשה.. כשהאופה לא ידעה שיש בעיה עם זה (וכבר נאכל בחג)
ולמקרה זה משנה עם זה היה בן יומו או לא?
(נוהגים אשכנז, אשמח לדעת איך זה לדעת הספרדים)
תודה רבה
שלא ניכשל..
תשובה:
אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שתנור בשרי אינו נקי לגמרי ויש בו השפרצות, לכן, בכל מקרה עוגה שנאפתה בו היא בחזקת בשרי ואסור לאוכלה עם חלב.
ברכה והצלחה
לדעת הספרדים מותר?
אין הבדל, החשש הוא התזות ולא בליעות.
השאר תגובה