אמירה לחברו לעשות מלאכה לפני זמן רבינו תם

שאלה:

אדם מוציא שבת זמן רב האם מותר לו לומר לאחר לעשות מלאכות לפני צאת הזמן

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא מתייחס להמתנה הזו כחומרא בעלמא, וכמנהג טוב שלקח על עצמו, הוא רשאי לקבוע לעצמו את גבולות החומרא ולהחליט שלענין זה אינו צריך להחמיר כיון שחברו נוהג על פי דין. אבל אם בעיניו זה חשש איסור ממש, והוא מהקהילות שהחמירו בזה מעיקר הדין, כמובן לא יאמר גם לחברו לעשות זאת, אף שחברו נמנה על קהילה שלא נהגו להקפיד על כך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב יצחק יוסף מעיד על אביו שהיה נוסע למסור שיעור תורה לפני זמן ר”ת למרות שהוא עצמו הקפיד. הוא דאג שהנהג היהודי יפתח ויסגור את הדלת וכו’ כשהוא רק התיישב ברכב וכשהגיע למקום של השיעור הבדיל שם בזמן ר”ת

  2. תמוה בעיני, היות והוא עודד מאוד כל אדם לחשוש לשיטת רבינו תם, ואיך יעשה כך בפרהסיה, וכנראה בתחילה ראה בזה חומרא בעלמא ובמהלך השנים החמיר בזה יותר, אינני יודע.