ברכות בסעודה חלבית

שאלה:

השנה אני ובני משפחתי אוכלים ארוחה חלבית בערב חג שבועות רציתי לשאול האם לאחר עשיית הקידוש וההבדלה ולאחר שעשיתי נטילה ובירכתי המוציא אנו מתחילים להוציא אל השולחן את מאכלי החלב האם אני צריכה לברך על העוגות בנפרד זאת אומרת אם יש לי עוגה שהיא מזונות מברכת עליה? המוציא לא פוטר אותה והאם מספיק שמי שעושה את הקידוש יברך עליה וכולם יענו אמן ויפטור את כולם או שכל אחד יברך לעצמו? ואם יש לי גם מיני מתיקה שברכתם שהכל האם אני מברכת עליהם גם? והאם אני מברכת על גלידה בסעודה?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה יש לחלק בין דברים הבאים מחמת הסעודה, דברים שנאכלים לשובע כמו פסטות מוקרמים וכו' שעל זה לא מברכים, לבין גלידות ומיני מתיקה שעליהם מברכים [כמובן די בברכה אחת על כל מה שברכתו כזו], על עוגות מזונות לא מברכים אלא אם כן יש להם את כל תנאי פת הבאה בכיסנין, שזה דק ונכסס ממולא ומתוק [רוב העוגות לא] כי אחרת זה ספק פת.