שבת

שאלה:

כבוד הרב יש לי שאלה שאני רוצה המון זמן לדעת מה התשובה שלה , המשפחה שלי היא משפחנ חילונייה , ההורים שלי המון פעמיים רוצים שאני אבוא אליהם לערב שישי לשבת אצלהם וקשה לי בגלל שהם מחללים שבת ) לא טלויזיה וכאלה ( אבל הם מעשנים סיגריות לידי , אני לא יודעת מה הדין בעניין הזה שאני ליד מחללי שבת , והיום הם הולכים לבקר את אחותי וגם בעלה מחלל שבת ומעשן והם רוצים שאני ובעלי נבוא , מה אומר כבוד הרב לגבי העניין הזה ?

תשובה:

אין אסיור לעמוד ליד אדם שמחלל שבת, אבל זה כמובן לא האוירה של שבת ולא מה שאנחנו רוצים שיהיה… כמו כן ודאי יש שם בעית כשרות אם בכוונתך לאכול שם, אז הכל לפי הענין, לאכול ודאי לא, לבקר ביקור קצר וללכת במידה וזה חשוב – אפשר.

שבת שלום ובשורות טובות.