מוקצה בהערמה / טלטול מן הצד

שאלה:

יש מי שיתיר? הגרע"י?
שאלני ת"ח,האם מותר לשים בשקית אחת, חלות ודגים לא מבושלים.ואז בשעה 5 אחרי צהרים בשבת,יאחז בחלות שבשקית] ויוציא את כל השקית.
 והרויח שהדגים יהיו מופשרים בחוץ??

תשובה:

זה לא נושא של "הערמה" זה נושא של טלטול מן הצד [בהנחה שזה נחשב מן הצד, בפשטות כיון שכך דרך נשיאתו זה טלטול גמור], וטלטול מן הצד מותר רק בשני תנאים: 1. אי אפשר לנער. וכאן אפשר להוציא את החלות מהשקית, לא צריך לטלטל אותה החוצה… 2. לצורך דבר המותר, וכאן הוא עושה זאת גם לצורך החלות וגם לצורך הדג, כך שזה גם לצורך דבר האסור. ממילא אינני מוצא צד להתיר.

מחמת השבת המתקרבת אני מקצר, חג שמח ידידי ושבת שלום.