קבורת גבר ליד אשה

שאלה:

שלום וברכה,
קבורת גבר ליד אישה שלא קשורה אליו יש איסור הלכתי? והאם אותו דין בילד מתחת לגיל מצוות ליד אישה?
ובקבורה של שני בני הזוג תמיד מצד ימין או שמאל יהיה גבר או אישה, האם אין בעיה עם זה? אוגה לכם על תשובה מפורטת עם מקורות, תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הנושא הוא בזיון המת, זה לא כבוד להקבר בצורה כזו גבר ליד אשה זרה, ולכן באגרות משה יו"ד סי' רמא אפילו התיר להוציא מת מקברו כשעשו זאת! מסתבר שזה גם בילדים.

בכל בתי הקברות זה בנוי שגבר ליד גבר ואשה ליד אשה, כששני בני הזוג נקברים יחד, אז אם הגבר בימין, לימינו יהיה הגבר הבא, כלומר הזוג שמימינם יקברו הפוך האשה בימין והאיש בשמאל וכן על זה הדרך כך שבכל בית העלמין גבר ליד גבר ואשה ליד אשה. במקרים נדירים בונים מחיצה ואז משני צדדים אפשר שיהיה גבר ואשה זרים.