עציץ מתנה בשמיטה

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה,
קיבלנו בעבודה מתנה, עציץ עם צמח, איני יודע מאיפה זה. ואין על מי לשאול.
מה לעשות?
להביא אותו הבית? לזרוק?
בברכה
חג שמח
דוד

תשובה:

ככל שיש חשש שהעציץ ניטע באיסור יש מחלוקת הפוסקים האם מותר לקבלו במתנה, בבית הרדב"ז סי' א סעי' יב אוסר, ואילו בערוך השלחן העתיד זרעים סי' יז סעי' ג מתיר, כמובן בתנאי שמביאים הביתה עטוף לגמרי שיחשב אינו נקוב ומשאירים בבית ולא תחת כיפת השמים. אני הייתי זורק ולא נכנס למחלוקת בשביל עציץ.

חג שמח ושבת שלום.