נר אבוקה מיוחד ליקנה"ז

שאלה:

אבא שלי נוהג ביקנה"ז לברך מאורי האש על נרות החג. ולא להדליק נר נוסף
אבל לאחרונה מוכרים נרון מיוחד עם 2 פתילות נפרדות .
וראיתי בשם הרב ב"צ קוק בשם הגריש"א שכיוון שדולק לזמן חשוב אינו נר של בטלה אלא לכבוד היום.
https://beithorah.co.il/שאלות/הבדלת-יקנהז/
אמנם הרב זלזניק האריך במקורות שהרבה לא נהגו להדליק נר נוסף
https://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=56284&st=&pgnum=313

אבל נדמה לי שכל הקפידא היתה בגלל שלא היה את הנרון המיוחד הזה.
מה דעתכם? האם לבקש מאישתי שתדליק את הנרון הזה במקום השמן שרגילה להדליק?

ובגוף הסוגיה, הביאו ראיה משער הציון ביחס לנר לבדיקת חמץ בבוקר יום טוב. ויש לדחות ששם אינו מתכוון להנות מאור הנר או מתוספת כבוד של נרות ,אלא רק לצאת ידי חובה של גז"ש חיפוש חיפוש.

תשובה:

אינני יודע כמה זמן הוא דולק ואם זה מספיק לסעודת יום טוב, כמו כן למה להפסיד הדלקה בשמן, אני מברך על נרות השבת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדובר על נרון בגודל רגיל שדולק כמה שעות.
    אפשרות אחת שאישתי תדליק אותו במקום אחד הנרות שמדליקה בשמן, ואת השאר תדליק בשמן כרגיל.
    ואפשרות שניה היא להדליק אותו בנוסף , ולומר שנר כזה ודאי אינו נר של בטלה.
    יצא לי שהיחיד מפוסקי דורנו שאמר בדווקא לא להדליק נר נוסף הוא הרב ווזנר לפי מה שהובא ע"י הרב בנדיקט