נגיעה בעדי בדיקה מלוכלכים

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה ,

מבקש לשאול את כב' הרב – במקרה שהולכים לרב מורה הוראה עם עדי בדיקה בתוך ז' נקיים שהאשה סופרת והעדים מוכתמים הרי בהפרשות שמתוך גוף האשה מאותו המקום , האם לאחר נגיעה והתעסקות בעדי הבדיקה הללו יש ליטול ידיים לפני שמברכים או או אומרים דברים שבקדושה וכן אם העדים או הידיים נוגעות בבגד החיצוני האם אפשר להתפלל עם אותו בגד מבלי להחליף ?
לא רואים ממשות של לכלוך בבגד אך האם יש לנקוט בזהירות בעניין התפילה?
תודה וכל הברכות

תשובה:

אם זה לח ונגעת בידים יש לרחוץ ידים, אם זה יבש לא צריך, אף שאני בתור רב רוחץ ידים עם סבון אחרי כל פעם שאני יוצא מבית ההוראה, זו תחושה פשוטה וטבעית נראה לי… ומומלץ לכל אחד… עם הבגד אין כל בעיה.