טבילה בליל שבועות אחרי שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול, איך צריך להתכונן לטבילה בליל שבועות השנה (מוצאי שבת)?
האם חובה לנקות את השיניים עם חוט דנטלי (למרות שייתכן שהחניכיים ידממו)?
איך דואגים שלא יהיו קשרים בשיער וכל מיני חציצות למיניהן (מפני שא"א להתכונן כפי שמתכוננים בד"כ בסמוך לטבילה)

רק אדגיש, שיש לי נטייה להילחץ מאד מכל ההלכות של חציצה , וזה מוציא לי את החשק מהמצווה, ושוקלת אפילו אולי לדחות את הטבילה כיון שזה מוסיף לי לחץ.
לכן, אשמח אם הרב יוכל להדריך מה המינימום שנדרש לעשות, בלי "נערווים" , כדי שאולי אזכה ללכת לטבול , ובשמחה.

שאלה נוספת,
האם מותר להשים קצת איפור לפני שבת (איפור שקל להוריד), ולהוריד לפני הטבילה ע"י שטיפת הפנים עם סבון ומים?

תודה רבה!
תזכו למצוות!

תשובה:

אם החניכיים בדרך כלל מדממות אין לעשות זאת, אלא רק במברשת יבשה ולשים לב אם נתקע משהו [בדרך כלל לא נתקע ואין סיבה ללחץ… וגם אם יש משהו והוא לא מורגש כלל באופן שבנורמלי לא מקפידים על כך, זה לא מעכב]. את השיער בערב שבת יש לאסוף היטב ובצורה מסודרת כדי שניתן יהיה לפזרו ושלא יהיו בו קשרים או כמעט לא ימצאו בו [שוב בדיעבד שהיו בו מעט קשרים שבנורמלי לא מקפידים זה לא חוצץ], וכך לא יהיה חציצה. לא כדאי לשים איפור, אני חושב שאין איפור שיורד לגמרי סתם ברחיצה במים. יש להתקלח היטב איבר איבר במים חמים, ולהזהר מאוד מסחיטה, אין צורך לרחוץ את השיער.

אין צורך להלחץ, מצוות עושים בשמחה ולא ניתנה תורה למלאכי השרת, עושים מה שצריך והכל טוב בעז"ה.