חשש דם בקיסם שינים

שאלה:

שלום וברכה
אני משתמש בקיסם שינים שיש בו גם חוט דנטלי (אני מניח שהרב מכיר את המוצר הזה).
בדר"כ אני משתמש באופן רב פעמי, לא זורק אחרי שימוש של פעם אחת.
היום הסתכלתי על החוט של הקיסם, וראיתי שיש עליו קטע קצר בצבע חום. אני מניח שזה מעט דם שיצא מהחניכיים כפי שמצוי (אפילו שאני לא משתמש בכח).

1. האם חובה לזרוק לפח את הקיסם הזה?
2. אם אסור וצריך לזרוק, לכאורה הקיסם הזה הוא מכשול גדול, הרבה פעמים אנשים מנקים כמה שיניים, מוציאים את הקיסם ומוצצים את השאריות, ושוב מחזירים אותו לפה, מנקים כמה שיניים, מוציאים ומחזירים.
ואז אולי באיזה מקום ירד מעט דם, וכשהאדם מוציא ומחזיר את הוא מוצץ דם שכבר פרש. ואם אכן זה כך, יש חשש גדול להשמש כי תמיד יש ספק דם.
מה הדין?
תודה רבה

תשובה:

לא צריך לזרוק, אפשר מן הסתם לרחוץ אותו, אבל אתה צודק בהערתך יש לשים לב לכך.

חג שמח ושבת שלום.