ציצית שישן איתה בלילה אם חוזר ומברך עליה ביום?

שאלה:

שלום וברכה אדם שישן עם ציצית (מידת חסידות) כשהוא קם הוא צריך לברך עליה שוב? ואם לא האם צריך לכוון לפטור אותה כשמתעטף בטלית או שבכלל אין חובה לברך על הציצית בגלל שלא לבש אותה שוב בבוקר?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה הנדון שלך תלוי במחלוקת הרא"ש והרמב"ם במי שלובש בגד של יום בלילה אם הוא חייב בציצית: אם יש חיוב ציצית, הרי שלא הפסיקה מצותו ואינו מברך, ואם אין חיוב ציצית, הלילה מהווה הפסק וחוזר ומברך. לכן מספק בודאי יכוון לפטור אותה בברכת הטלית גדול. מי שאינו מתעטף בטלית, רווק אשכנזי, יחליף בבוקר לציצית אחרת.

ברכה והצלחה