סגירת פתח על ידי לולאות בשבת

שאלה:

יש לי סוכה העשויה ממחיצות עץ. לסוכה יש מספר פתחים. בלילה אני מעוניין לשים דפנות עץ בפתחי הסוכה וכך לסגור אותה.
בחלק העליון של הדופן חיברתי לולאה, ובקורה העוברת מעל הפתח נעצתי בורג בולט, וכשאני רוצה לסגור את הפתח, אני מניח את הדופן בפתח, ומלביש את הלולאה על הבורג.
האם מותר לעשות זאת בשבת וביום טוב?
החשש הוא מהמוזכר בשו"ח או"ח סימן שי"ג

תשובה:

באופן כזה שזה ממש רפוי, לולאה על בורג זה לא כל כך קשור לסי' שיג אלא לסי' שטו שם נראה שאם אינה מחיצה המתרת אלא לצניעות בלבד – מותר.

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שטו סעיף א:

אסור לעשות אהל בשבת ויו"ט אפילו הוא עראי; ודוקא גג, אבל מחיצות מותר; ואין מחיצה אסורה אא"כ נעשית להתיר סוכה או להתיר טלטול. הגה: אבל מחיצה הנעשית לצניעות בעלמא, שרי (טור); ולכן מותר לתלות וילון לפני הפתח, אף על פי שקבוע שם (א"ז ב"י); וכן פרוכת לפני ארון הקודש, ובלבד שלא יעשה אהל בגג טפח (ב"י וכל בו); וכן מותר לעשות מחיצה לפני החמה או הצנה או בפני הנרות שלא יכבה אותן הרוח (מרדכי ריש פ' כירה); אבל אסור לעשות מחיצה בפני אור הנר כדי שישמש מטתו (ד"ע), וכן לפני ספרים כדי לשמש או לעשות צרכיו, אם לא שהיה מבע"י טפח שאז מותר להוסיף עליה בשבת (מרדכי ר"פ כירה).