משחת שיניים שעבר עליה הפסח

שאלה:

שלום וברכה לאחר פסח גילינו שיש מגירה שלא מכרנו את מה שיש בה והיו בה שני משחות שיניים של ילדים של "כצט" שלא כתוב עליהם כשרות לפסח. אבל כתוב ללא גלוטן. השאלה האם אפשר להשתמש בהם או שיכול להיות פה חשש של חמץ שעבר עליו הפסח. ואשמח לדעת את הסיבה לתשובה גם. תודה רבה

תשובה:

אפשר להשתמש. ראשית, זה כן נכלל במכירה, אמנם לכתחילה מסמנים את המקומות המכורים, אבל בשטר המכירה נוסף "ובכל מקום שהוא", כלומר גם חמץ שלא סומן נכלל בה.

שנית, מן הסתם אין כאן חמץ. לכן הגם שבפסח עצמו לא נשתמש וגם בודאי נמכור, אבל לענין הקנס דרבנן של חמץ שעבר עליו הפסח ניתן להניח שזה לא חמץ. שוב, אין צורך בזה, היא נמכרה כדין.