מעשרות החזרי מס

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול האם צריך להוריד מעשר כספים כשמחזירים בקבוקים ומקבלים דמי פיקדון והאם יש הבדל אם זה בקבוק שאני קניתי או שמצאתי ברחוב
וכן לגבי החזרים ממס הכנסה בסוף השנה האם יש לעשר או שזה רק החזר של כסף שממילא שייך לי ותכננתי לקבלו בחזרה?
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

1. אם הבקבוק שלך אין צורך להפריש, כי בעצם שילמת את דמי הפקדון וזה כסף שלך שחוזר אליך, אבל אם אספת בקבוקים ברחוב, יש כאן רווח כספי שמחוייב במעשרות.

2. אם הפרשת על כל הברוטו שקיבלת, אז גם החזרי המס כבר נתת עליהם מעשרות, אבל אם הפרשת רק על הנטו, ועכשיו הכסף הזה שחוזר ממס הכנסה לא הופרש עליו מעולם מעשר – יש להפריש.

רוב שפע.