יארצייט שחל ביום טוב – האם עולה לתורה בשבת שלפניה

שאלה:

בס"ד
שלום רב וחודש טוב.
יורצייט שחל ביום טוב (לצורך העניין בשבועות), האם עולים למפטיר בשבת לפני או בו ביום?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש לעלות גם בשבת שלפני כן אם זה אפשרי, אפילו כשיארצייט בשבת יש שנהגו לעלות גם בשבת שלפניה.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד, תודה על התשובה, אך האם ליום טוב יש דין כמו שבת מבחינת הנשמה? לכן, אולי כדאי לקבל מפטיר בשבת ועליה ביום טוב? מה עוד שבועות יש עוד יורצייט אחד.
    תודה וברכות

  2. הרעיון הוא צידוק הדין וריבוי הברכות במפטיר, אני לא חושב שיש הבדל בין שבת ליום טוב ככל שזה היארצייט עצמו, אבל בכל מקרה אם יש עוד יארצייט ואתה מקבל כבר בשבת, ודאי יש לוותר לשני ביום טוב שיעלה הוא מפטיר ואתה עליה רגילה.