התקן תוך רחמי אצל רופא נשים

שאלה:

שלום וברכה!
היינו אצל רופא מומחה, בין הטובים בארץ בעבור אבחון צניחת רחם, ועלה הנדון של התקן תוך רחמי, והרופא הנ"ל באדיבות אמר שהוא מוכן לעשות זאת בחינם, והוא גם נמצא תמיד בבית החולים, כך שבבאותו יום שאנו מעוניינים הוא מוכן לבצע את הפעולה. ברור לי שהטיפול הראשוני היה היתר גמור ללכת אליו, כיון שהוא המקצועי ביותר בארץ בתחום (וגם מנתח) ולכן לא היתה ברירה ללכת אליו, השאלה שלי האם ללכת אליו להכנסת ההתקן, ששמעתי שגם זה טעון מומחיות, ולא ללכת לכל רופא, או שמי שאמר לי כן גיזם, וא"כ ודאי עדיף ללכת לרופאה (אף שהדבר תלוי בהוצאה כספית, וקשה מאוד למצואת את הרופאה הזמינה בזמן המתאים) תודה

תשובה:

שלום וברכה

נכון הדבר שהכנסת התקן מצריכה מומחיות, אמנם ברור שיש נשים רבות שמומחיות לכך, אבל אם יש כאן הפסד כספי ניכר וגם קושי של זמינות ואתם סומכים עליו, אפשר ללכת אליו לביצוע הפעולה.

בשורות טובות ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ב"ה איך מתירים כל כך בקלות? זה לא חוסר צניעות? אני שואלת באמת.. איך התורה מתירה ללכת לרופא נשים אם זה לא פיקוח נפש? האם לפי ההלכה רופא נשים נחשב כמו כל רופא אחר?