האם כולנו מגשימים קצת?

שאלה:

שלום,
אלוהים הוא משהו שאנחנו בכלל לא יודעים אפילו מה הוא. וכל הכינויים השונים הם רק בשבילנו והם בכלל לא הוא.
אבל בכל זאת אנחנו (נראה לי כולם או הרוב המוחלט) כן איכשהו מדמיינים משהו, אפילו אם זה משהו מאד ערטילאי ומופשט וכן איכשהו מאמינים שיש לו רגשות וכדומה וכן כאילו פונים אליו בצורה רגשית, למרות שאין לו רגשות ושוב אנחנו בכלל לא יודעים "מה" הוא.
אז השאלה היא האם בעצם כולנו קצת מגשימים.
ושאלה שנייה – האם בעצם יש מטרה "להתעלות" ברוחניות ולהגיע יותר ויותר למצב של הרגשת אלוהים האמיתית ואז בעצם אין הגשמה.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע למה אתה בדיוק מתכוון, שכן סוף סוף כולנו יודעים בבירור שהוא אינו גוף ולא ישיגוהו משיגי הגוף, פונים אליו מתוך האמונה בהתייחסותו אלינו אבל לא מתוך מחשבה שבו עצמו יש תכונות ורגשות, ובודאי כל מידותיו הם הנהדות שבהן הוא בוחר להתייחס אלינו. בכל מקרה ברור שככל שאדם יותר מרומם ויותר עוסק בתורה, הוא מורגל יותר בחשיבה מופשטת והדבר קל אצלו יותר.