בנייה על הגג כשיש שכן שמתנגד

שאלה:

אני גר בדירה העליונה בבנין, בחוזה היה רשום שהגג שלי ונתברר אח"כ כטעות כיון שהחברה הבונה [בית יאיר] התנגדה וקבעה כי שיירה לעצמה את הזכות על הגג,
למעשה השכנים אישרו לנו לבנות , ואחרי האישור אחד השכנים הסיר את אישרו [אחרי שכבר שילמנו כסף לאדריכלים ולהנפקת אישור בניה מהעיריה] במידה והנני מקבל היתר מהעיריה לבנות על הגג, האם עלי להתחשב באותו שכן המתנגד?
ומה בדבר תשלום על הגג לשאר השכנים?
בקיצור למי שייך הגג, האם לי או לקבלן [בית יאיר] או לכל השכנים, והאם אישור של רוב השכנים נותן לי זכות לבנות או שאני מנוע מלבנות עקב השכן המתנגד?
ישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

לגבי בעלות על הגג זוהי שאלה מציאותית ולא הלכתית, וצריך לבדוק את הרישום בטאבו, או לבדוק את החוזה מכירה.

אם התברר שהגג שלך מותר לך לבנות על הגג, ואם אתה מצליח לקבל אישורי בנייה מותר לך לבנות למרות שיש שכנים שמתנגדים, כיון שאתה בונה בשטח שלך, ואם אתה מקבל היתרי בניה הרי שההתנגדות שלהם אינם עניניים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ומה הבעיה הרי אנחנו יכולים לבנות ואחרי זה לתבוע פשרה בבית הדין ואז השכן יהיה חייב להגיע לפשרה כי הרי מחייבים לחתום על פשרה קרובה לדין

  2. בבית דין לא עושים פשרה אם אין סיבה לפשר. בית דין משאירים מקום לעצמם לפשר אם רואים שיש צדדים לפשר אבל אם לפי הלכה הוא צד אחד לא צודק לא מפשרים.