תשובה על מעשה כיעור

שאלה:

שלום,
תודה על המענה לגבי מעשה כיעור.
כעת אני בחרדות לגבי 'דרך המנאפים'. ענו לי בעבר שלא שייך דרך המנאפים כאשר לבושים כמעט לגמרי, אך עדיין זה מעשה כיעור שנעשה דרך קרבה. מה הדין?
כמובן לא היתה ביאה.
אני ממש בחרדות, ולא יודעת איך אפשר לטפל. בסוף זה משהו רוחני שמרגיש שמוציא אותי מהעולם ואין תיקון.
אני אפילו לא יכולה ללמוד מוסר כי זה מעורר אצלי חרדות וטריגרים ממקורות תורניים ואולי יעלו הלכות אחרות בעניין.
יישר כח

תשובה:

מעשה כיעור כמו זה שתיארת אינו אוסר את האשה, ואף שיש בו חטא של קירבה לעריות מועילה עליו תשובה בלי כל ספק, והמחשבה שזה משהו רוחני שמוציא אותך מהעולם ואין תיקון היא פשוט כפירה בענין התשובה והיא יצר הרע כפול… גם היאוש הוא יצר הרע שרוצה לשבור אותנו, וגם הכפירה בענין התשובה היא יצר הרע, אז כדאי להתנער מכל זה, ולהאמין שה' נתן דרך תשובה ואם מתחרטים ומקבלים לעתיד לשמור על הצניעות הנדרשת כדי שלא לבוא לידי זה, והחכם עיניו בראשו כיצד להתרחק מכל דבר הגורם לכך, וכך בעזרת ה' תדעי רק טוב בעולם הזה ובעולם הבא.

ברכה והצלחה.