תלונה על עובדת חיצונית שלא ממלאת את תפקידה כראוי

שאלה:

שלום

אני עובדת בחברה שמעסיקה גם עובדים חיצוניים למטרת ייעוץ / תחזוקה.
לאחרונה שיבצו לנו עובדת (מטעם חברה חיצונית) שנותנת לנו שירות פעם בשבוע.
אלא שאותה עובדת היא בלתי מקצועית וחסרת ניסיון, והתוצאות ניכרות היטב בשטח.
המעסיקה שלי התעניינה אצלי על טיב עבודתה.
האם מותר לי להתלונן עליה ולבקש להחליפה באחרת? (אולי גם תהיה לזה השפעה במקום העבודה שמעסיק אותה)
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לספר לשון הרע לתועלת אם מתקיימים השבעה תנאים שהוזכרו בחפץ חיים. אבל היות ומדובר במשכורת של עובד – חיי נפש, כדאי שתייעצי עם חברה למה את לא מרוצה ממנה, כדי לוודא שאכן היא לא מקצועית וראוי להחליף אותה באחרת. וכשאת מספרת לאחראית תדייקי בדברים ללא תוספות.

בהצלחה.