עד קידושין שאשתו הולכת ללא כיסוי ראש

שאלה:

האם הנשים של עדי החופה וקידושין חייבים להיות עם כיסוי ראש?
אם אפשר מקורות בבקשה
ראש חודש טוב.

תשובה:

שלום רב,

אולי נחלק את השאלה לשנים. ישנם זוגות שהבעל נמצא במקום אחד והאישה במקום אחר. לא משנה מי הכך לאן אבל נוצרו פערים ביניהם וזה לא סיבה להתגרש אבל הבעל נמצא במקום יותר טוב אז ודאי שאין שום בעיה.

אולם גם אם נניח שהם באותו סגנון והסיבה שהאישה הולכת ללא כיסוי ראש זה גם על דעתו, גם אז אני לא חושב שניתן לפסול אותו כעד קידושין, כדי לפסול עד קידושין מחמת עבירה זה צריך שיהיה באופן שהוא מודע ומסכים לכך שזו עבירה ובכל זאת הוא עובר עליה. בשות רבי עקיבא איגר קמא סי' צו דן באדם שמגלח את זקנו בתער אם הוא פסול לעדות, ופסק רע"א שאינו נפסל משום שהוא סבור שגילוח שלא בתער זה סוג של חומר וכד' ולא איסור דאורייתא גמור. לכן גם במקרה דנן ניתן להניח שאותו אדם שמניח לאשתו ללכת ללא כיסוי ראש אינו מודע שזה למעשה ממש איסור.