נטילת ידיים בקימה בבוקר

שאלה:

שאלה בדיני נטילת ידיים לאחר הקימה בבוקר לאחר שלא הבנתי נקודה מסוימת מתשובתכם בעבר:

יש חיוב בנטילת ידיים לאחר הקימה בבוקר ליטול כל יד (לסירוגין) מתוך כמות רביעית לפחות- בכל פעולת נטילה, ואם לא- אז זה מעכב ולא יוצא ידי חובה?

תשובה:

אין חיוב. אם נוטלים בפחות מרביעית כל יד יש לנגב את הידים או ליטול פ]עם רביעית, ואם נוטלים ברביעית על כל יד גם זה לא צריך.