יום הולדת

שאלה:

בוקר טוב
לך כבוד הרב
מחר 1/6/2022 בע"ה
אני חוגגת יום הולדת
איזה תפילה עליי להתפלל לכבוד יום הולדתי ומה אני עתידה עוד לעשות ביום הולדתי ?
תודה

תשובה:

ראשית ברכותי לשנים טובות ומאושרות! יום הולדת הוא בעצם יום של סיכום מאזן שנתי… איפה היינו בשנה שעברה ולמה הגענו השנה, האם התקדמנו משהו ברוחניות, בשמירת המצוות, בקשר עם בורא עולם או שאנחנו מדשדשים במקום… כל אחד יודע איזו קבלה טובה קטנה טוב שיקבל על עצמו לחיזוק בדבר שהוא חלש בו. ואכן הרבה להתפלל ביום הזה לישועה בכל מה שצריכים כל אחד לפי מצבו וענינו, וכן לישועת עם ישראל.

שנים טובות ומאושרות!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המשמעות היחידה ליום הולדת ביהדות היא מה שכתבתי, והתעוררות לחשבון הנפש טובה בכל עת שאדם מתעורר לכך… כך שלמרות שאתה צודק שביהדות יש תאריך עברי בלבד, זה לא משנה לעיקרון..