טעות בעודף

שאלה:

בס״ד
שלום רב היום קניתי משהו מהסופר והמוכרת החזירה לי עודף וחשבתי שהיא החזירה לי עשר שקל יותר ואז אחרי זה ראיתי עשר אגורות ואני לא בטוח שהעשר אגורות האלה חשבתי אותם עשר שקל או שהם בנוסף כי אולי שמתי את העשר שקל האלה אם הם היו במקום אחר אז אני לא יודע מה צריך לעשות

תשובה:

שלום וברכה,

אם כל הכסף בידך ואתה מסתפק אם היה טעות בעודף – אתה לא חייב להשיב את הנותר. כל עוד שאתה לא יודע בבירור שהיה טעות אתה לא חייב להחזיר.

בהצלחה.