חלבי על הפלטה

שאלה:

ביום ראשון הקרוב (שבועות בבוקר) נרצה לחמם מאכלים של חלב על הפלטה שלנו.
אני רוצה בדוקא לשאול על מציאות של פלטה מלוכלכת, א. כי אין לנו כח חודשים ספורים אחרי פסח לחזור לשפשופים וניקיון יסודי ומצוחצח בלי שום שאריות וכו'. ב. מחמת זה שמצוי שבמשך השבת וליל שבועות יפול מאכל וישארו כתמים ובחג אין דרך לנקות את הפלטה (ואני חושב שזו נקודה חשובה לכל השואלים אתכם ואתם עונים לנקות את הפלטה וכו').
בסיכום: מה כן יהיה ההיתר על צד שמלוכלך, ועל צד שיכול להיות מעבר של נוזל בשכבה העליונה ששמים בנייר כסף או תבנית וכו?
האם תבנית ונייר כסף מספיקה או כיוון שהפלטה מלוכלכת אז הנייר כסף נחשב בשרי, וממילא אם ישפך מהתבנית יהיה חיבור?
אז אולי לשים שתי שכבות נייר כסף ותבנית. ואז אם ישפך מהחלבי אז יהיה חיבור בין התבנית לנייר כסף העליון בלבד?

תשובה:

שתי עטיפות של נייר כסף [שלמות שלא יהיה מעבר נוזלים] יועילו בענין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זאת אומרת גם אם הפלטה מלוכלכת, אבל ישנן שתי שכבות נייר כסף שלמות על הכל. אז גם אם נשפך חלילה מהחלבי על הנייר כסף, לא יהיה חיבור בין הכלי החלבי ע"י הרוטב למשהו בשרי. אלא 'גג' לנייר העליון. אבל בין העליון והתחתון אין חיבור.